Queen

Of Mail

De redenen waarom we dit jaar verliefd werden op wandelen (nog meer).

Wandelen krijgt eindelijk de erkenning die het verdient. De afgelopen drie pandemiejaren hebben ons stappenaantal in de schijnwerpers gezet: als mogelijk de ultieme vorm van toegankelijke lichaamsbeweging voor onze mentale en fysieke gezondheid, is wandelen een manier geweest om ons huis uit te komen en wat frisse lucht in te ademen terwijl we ons lichaam en lichaam bewegen. misschien zelfs contact maken met een vriend. Vooral in 2022 had wandelen echt een aantal momenten – in de vorm van niet één maar twee TikTok-trends.
Ten eerste ging de Silly Little Walk-trend over het genieten van de schilderachtige eenvoud die een wandeling biedt in onze overprikkelde wereld. Toen zei de Hot Girl Walk nuh-uh, minimaliseer de wandeling niet! Het is een kans om kracht in onszelf te vinden door onze dankbaarheid, onze dromen en onze warmte. Beide trends hebben weerklank gevonden bij miljoenen TikTok-kijkers, waardoor nog meer mensen verliefd worden op wandelen.

En met een goede reden. Vorig jaar hebben we vijf redenen uitgelicht waarom wandelen zo goed voor je is, waarbij de nadruk werd gelegd op de voordelen voor je cardiovasculaire systeem, spieren, hersenen, humeur en geestelijke gezondheid. Maar in 2022 hebben we nieuwe manieren besproken en onderzoek gedaan naar waarom wandelen, in de iconische woorden van Tina Turner, gewoon het beste is.

1. Het verbetert op efficiënte wijze de cardiorespiratoire conditie
Slechts 17 minuten powerwalken per dag is in verband gebracht met een toename van de cardiorespiratoire conditie, wat “het vermogen van het hart en de longen is om zuurstof aan de spieren en organen van het lichaam te leveren tijdens fysieke activiteit”, aldus Michael Weinrauch, MD, een Cardioloog uit New Jersey. In wezen is het jouw vermogen om je lichaam kracht bij te zetten bij alles wat je doet. Hogere cardiorespiratoire fitheid wordt ook in verband gebracht met lagere cardiovasculaire en sterfte door alle oorzaken.

2. Het is verbonden met een betere hersengezondheid
Een onderzoek onder mensen van in de 80 wees uit dat degenen die regelmatig bewegen, inclusief wandelen, minder tekenen van ontsteking en degeneratieve veroudering in de hersenen hadden. “Fysieke activiteit houdt verband met betere cognitieve veroudering en verminderd risico op neurodegeneratieve ziekten”, schreven de onderzoekers.

3. Het is gekoppeld aan een lang leven
Uit een onderzoek onder 47.000 volwassenen bleek dat powerwalking van slechts 10 minuten per dag geassocieerd was met een lagere mortaliteit. En hoe meer mensen lopen, hoe lager hun percentages: het verhogen van fysieke activiteit met matige tot zware intensiteit met 10, 20 of 30 minuten per dag ging gepaard met een afname van 6,9 procent, 13 procent en 16,9 procent in het aantal sterfgevallen per jaar respectievelijk.

4. Het kan de darmgezondheid en spijsvertering bevorderen, vooral voor mensen met PDS
Lopen kan helpen bij de spijsvertering, en het blijkt een geweldige manier te zijn voor mensen met IBS om opflakkeringen te verminderen. Het vermindert stress en ontstekingen, terwijl het een goede nachtrust bevordert, wat allemaal manieren zijn om de symptomen van IBS te helpen beheersen.

5. Het is een volledige lichaamstraining
Je quadriceps, bilspieren en hamstrings zijn zeker aan het werk terwijl je loopt. Maar wist je dat je kern en bovenrug ook wat actie krijgen? Een goede loopvorm hebben betekent dat je buikspieren je lichaam ondersteunen en je bekken stabiel houden, terwijl gebogen armen zwaaien, je rugspieren aanspannen en je vooruit stuwen. Dat maakt wandelen tot een echte full-body workout.

6. Het kan je cardio-voordelen geven die vergelijkbaar zijn met joggen, maar het is minder belastend voor je gewrichten
De mythe dat hardlopen ‘beter’ is dan lopen, is grondig ontkracht. Lopen met tussenpozen in een hoger tempo, of door wat helling op te nemen, kan uw hartslag verhogen en uw spieren aanspannen zonder uw gewrichten te belasten zoals bij hardlopen.

7. Het is de perfecte cooldown
Ja, het is echt belangrijk om af te koelen na een intensieve training, en wandelen is een van de beste tools in je cooldown-toolbox. Lopen helpt je zenuwstelsel om de vecht-of-vluchttoestand te temmen die het tijdens intensieve training binnenkomt, en begint de rust-en-herstelreactie in te schakelen. Het helpt ook de bloedstroom terug naar je hersenen en hart te bevorderen, terwijl het hersenmist vermindert.

8. Dit is nummer 8, maar eigenlijk zijn de voordelen van wandelen “onmetelijk”
Lopen verlaagt de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte, wat slechts drie van de redenen zijn waarom Eli Friedman, MD, medisch directeur sportcardiologie bij het Miami Cardiac & Vascular Institute van Baptist Health, de voordelen van wandelen omschreef als “onmetelijk”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *