Webversie

  Cafe     Restaurant     Hotel      Vergaderen     Arrangementen     Contact 

Beste gasten, 

 

 

De temperatuur gaat langzaam naar beneden. De (winter)jas mag weer uit de kast en de paraplu hebben we weer wat vaker nodig. Het is volop najaar. 

Maar in plaats van te bibberen in November, maken we het deze maand binnen gezellig en steken de kaarsjes aan.

 

We proosten met (wild) wijnen in het glas en natuurlijk is er weer veel wild op onze kaart deze maand.Zo hebben we een drie gangen menu voor € 37,50 en daarbij kunt u de heerlijke wildwijn van het jaar drinken. Kijk in de kaart.

 

Langzaam begint het verlangen naar Kerst weer te komen. Wij hebben al veel reserveringen dus wilt u nog komen eten, reserveer dan snel. 

 

Verder in deze brief aandacht voor onze medewerkers Vera en Iris die getrouwd zijn en Aline die haar wijnbrevet gehaald heeft. Alle drie van harte gefeliciteerd. 

 

 

 

Met vriendelijke groet,


Elisabeth Remmelink 

 

 

 


Sfeervolle Wild en Wijn Avonden

 

Speciaal voor de liefhebbers van wildgerechten èn bijpassende wijnen organiseert De Gouden Karper op maandagavond 29 oktober en vrijdag 23 november een Wild en Wijn Avond. Deze begint om 18.30 uur met een heerlijk aperitief. Vervolgens krijgen de gasten een 4 gangen menu. Daarbij wordt het hoofdgerecht in buffetvorm gepresenteerd.

 

In samenwerking met Wijnhandel Appeldoorn in Velp is een mooie selectie van bijpassende wijnen gemaakt. Voor de prijs van € 67,50 per persoon voor wijn, spijs en entertainment, zorgt het team van De Gouden Karper voor een onvergetelijke, ’wilde’ avond.

 

 

Reserveren gewenst. 

 

Monday, monday!

In deze wildtijd gaan we op maandag in november op de wildtoer.

We serveren op deze eerste dag van de week, hazenpeper met rode kool en puree voor € 15.

Daar gaat u toch zelf niet voor in de keuken staan? Schuif gezellig bij ons aan.

 

Aftellen naar Kerst

 

Tijdens de kerstdagen is dineren mogelijk om 13.00 uur, 16.30 uur en 19.30 uur.

Voor gezelschappen van 10 of meer personen is de aanvangstijd in overleg. Op beide dagen hanteren wij een aangepaste à la carte kaart.

Ook op kerstavond zijn wij geopend

 

Gefeliciteerd met het wijnbrevet  

 

Aline heeft recent haar wijnbrevet 3 gehaald. Een prachtige prestatie! Wij hebben haar voor deze nieuwsbrief gevraagd hoe dat zo gekomen is. 

 

"Een tijdje geleden vroeg Elisabeth mij of ik het leuk zou vinden om een cursus wijn samen te volgen. Natuurlijk hartstikke leuk, ik ben gek op wijn, dus dat was snel besloten.

 

Ooit, zo’n 11 jaar geleden, hebben wel samen SDEN 2 gedaan,

maar ja toen kwamen de kinderen dus verder gaan met de wijn, dat werd even niet wat.

 

De cursus was toch iets pittiger dan we dachten. Maar wat was het leuk, we hebben ontzettend veel mooie wijnen geproefd en heel veel geleerd. Ik dacht gelijk, als ik dit ga halen, dan ga ik zeker de vinologen opleiding doen.

 

In deze curus leer je heel veel over de druivenrassen, alle gebieden van de oude wereld en natuurlijk de nieuwe wereld, vinificatiemethodes, de kenmerken van een druif en hoe dat zich ontwikkelt in een bepaald klimaat, grondsoort en nog veel meer.

 

Maar het leukste was het blind proeven en natuurlijk dan weten wat er in je glas zit. Ik heb wel geleerd dat klimaat erg belangrijk is. 

 

Ik heb zeker meer wijnen leren waarderen. Mijn voorkeur gaat uit naar koude klimaat wijnen. Het Champagne gebied is mijn absolute favoriet  en voor rood ga ik het liefst voor het Rhônegebied. Wat betreft de nieuwe wereld is Nieuw-Zeeland mijn favoriet.

 

Mijn interesse in wijn is weer aangewakkerd, ik vind het super interressant maar moet nog heel veel leren. Met dit diploma mag ik beginnen aan  de vinologenopleiding, want mijn doel is registervinoloog te worden!

 

Verder wil ik, net als de afgelopen 16 jaar, met veel plezier bij  de Gouden Karper blijven werken." 

 

In het huwelijksbootje

 

Onze gastvrouw Iris Wassink is op 26 juli getrouwd met Timothy Freriks. 

 

Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen.

 

 

Gefeliciteerd met jullie huwelijk

 

Onze gastvrouw Vera Wesselink is op 22 oktober getrouwd met Joël Liem. 

 

Ze zijn heel gelukkig samen en verwachten begin januari hun eerste kindje. 

 

 

De Gouden Karper  Dorpsstraat 9  Hummelo  0314 381214 

E-mail    Afmelden