Nieuwsbrief

Angerlo Vooruit


nummer 113

25-7-2018
 

 

 

Wat gaat het snel!


Zomerstop… terwijl half Angerlo in de achtertuin wegsmelt onder de huidige zomerse omstandigheden en de andere helft het dorp al is ontvlucht om vakantie te vieren, wordt er aan de Mariëndaalseweg nog hard gewerkt. Het is nog maar kort geleden dat Aannemer Hoornstra is begonnen met de bouw, geholpen door een leger van vrijwilligers van Angerlo Vooruit. En die hebben de handen flink uit de mouwen gestoken. Applaus voor deze superhelden! 

 

 

 

Tijdens de aftrap van het nieuwe seizoen, op 26 augustus, wordt officieel de eerste steen van het kleedkamercomplex gelegd.


Money money money…


We hebben goed nieuws te melden wat betreft de geldwinning. Had de gemeente al 197.000 euro overgemaakt, deze week volgt het tweede deel van de bijna vier ton van de gemeentelijke bijdrage. Daarnaast kunnen we melden dat het fonds De Gestichten van Weldadigheid te Doesburg ons een mooie bijdrage heeft toegezegd voor ons nieuwbouwproject! (Wie meer wil weten over deze stichting: https://gestichtenvanweldadigheid.nl.)

 


Dat, tezamen met de opbrengst van de Grote Verloting, een aantal donateurs en alle andere inzamelingsacties, maakt dat we een behoorlijk eind op weg zijn als het gaat om de financiering van onze nieuwbouwproject.

Helaas zijn we er nog niet helemaal. De commissie geldwinning is nog altijd op zoek naar extra gelden en is druk doende met het aanschrijven van verschillende fondsen om ons streefbedrag te bereiken.

En dan…


Nu de kleedkamers zo snel vorderen, denken we ook al voorzichtig aan de verbouwing en inrichting van de kantine. Want ook voor de verbouwing van de kantine heeft de gemeente onlangs de vergunning verleend. De vergunning daarvoor is inmiddels verleend. De stuurgroep nieuwbouw is op zoek naar goede ideeën voor een gezellige invulling van de kantine. Gaan we voor de look van een bruin café? Industrieel? Of juist rustiek en landelijk? Willen we tafels met tapijtjes? Tegels op de vloer of parket? Tl-buizen aan het plafond of liever schemerlampen? En het terras? Hoe zou dat er uit moeten zien? We horen het graag! Suggesties kunnen gemeld worden bij leden van de stuurgroep of via nieuwbouw@angerlovooruit.nl.

 


 

 

 

Helpende handen gevraagd!


Tot slot blijft de oproep aan leden, supporters, vrijwilligers en andere betrokkenen bij onze vereniging. Wie zou er een handje kunnen helpen bij allerhande werkzaamheden tijdens de nieuwbouw?

Daarbij denken we aan bijvoorbeeld het helpen bij het sjouwen van stenen, helpen met isoleren, het schoonhouden van de bouwplaats, of andere voorkomende werkzaamheden.

Uiteraard zorgen we ervoor dat de werkzaamheden die we als vereniging zelf willen invullen veilig en goed voorbereid zijn en uiteindelijk bijdragen aan een prachtig resultaat.

Wat kun je verwachten als je je opgeeft? Wie zich via onderstaande antwoordstrook opgeeft als vrijwilliger wordt op een lijst geplaatst. De vrijwilligers worden vervolgens ingedeeld voor enkele vrijwilligerstaken.

Wat de werkzaamheden zullen zijn worden ruim van te voren gecommuniceerd, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Als groep opgeven mag natuurlijk ook, vele handen maken uiteindelijk licht werk. 

Wij hopen jullie te mogen begroeten op de bouwplaats!  

 

 

.

 

A N T W O O R D S T R O O K

 

Ik,     …………………………..……...............    lid/supporter van Angerlo Vooruit (haal door wat niet van toepassing is) wil graag de vereniging ondersteunen door te helpen met de nieuwbouw.

De werkzaamheden waarbij ik wil/kan helpen zijn:

  • Stenen sjouwen
  • Helpen met isoleren
  • Een wekelijkse opschoon beurt van de bouwplaats
  • Andere invulling naar behoefte van de bouw

Aantal keren dat ik wil/kan helpen is      ……….    X      ……….. uur (Graag de activiteit aanvinken waarbij wij op uw inzet mogen rekenen)

Ik ben te bereiken op telefoonnummer …………………………… en e-mail ……..…………………………………..

 

De antwoordstrook kan worden ingeleverd in de kantine of bij een van de leden van de commissie nieuwbouw. Opgave van beschikbaarheid kan ook via e-mail, via nieuwbouw@angerlovooruit.nl.

 
transparent