Webversie

 

Agenda     Faciliteiten     Catering      Rondvaarten     Menu  

Beste gasten,

 

 

April begint feestelijk met het feest van Pasen. Wij zijn uiteraard gewoon geopend dus u bent van harte welkom voor een diner of voor de Steigerplankjes brunch. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar dus reserveer snel. 

 

Wie april zegt, denkt aan asperges. De koningin van de lentegroentes steekt deze maand de kop op. Officieel begint het seizoen op 21 april. Wij gaan kijken hoe de aanvoer is en zullen deze heerlijke voorjaarsgroente gaan verwerken in het steigerplankjesmenu. 

 

Wie weet, kunt u zelfs buiten genieten van al dit lekkers. Ons terras staat er weer spik en span bij. Laat de lentezon maar komen.  

Vriendelijke groeten, 

 


 

Agenda 

Pasen: zondag 1 en Maandag 2 April 


Steigerplankjes brunch
Aanvang 11.30 uur tot 14.00 uur

€19,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar €1,- per levensjaar

______________________________________________________

 

Zaterdag 28 April
Country mmv V-Project (oud muzikanten Hammond's Four)
Luister en linedance avond

Aanvang 20.00 uur

Entree 8,- voorverkoop

Entree €10,- aan de kassa

 

 

Lekker brunchen


Met Pasen gaan we steeds vaker met onze familie of vrienden erop uit om buiten de deur te brunchen. Waar het woord brunch vandaan komt, is niet precies bekend. Het is een samentrekking van de Engelse woorden breakfast (ontbijt) en lunch.

Volgens het Britse Oxford English Dictionary dook het woord brunch voor het eerst op in de Hunter's Weekly in 1895. Frank Ward O'Malley, journalist bij de New Yorkse krant The Sun, zou de bedenker zijn.


Voor bijzondere gelegenheden zoals Pasen is een brunch bij uitstek geschikt. 

Bij ons kunt u met Pasen brunchen op beide Paasdagen. Wij organiseren een speciale steigerplankjes brunch. Laat u verrassen en kom genieten! 


En heeft u een feestje of andere bijzondere gelegenheid? Informeer naar de mogelijkheden voor een brunch bij ons.

 
Het is weer bijna aspergetijd!


De asperge is al ruim 5000 jaar bekend als groente, maar ook als geneeskrachtig kruid en versiering. Op muurtekeningen in de piramide van Sakkara in Egypte is de asperge te zien als een offer voor een farao.


Begin twintigste eeuw heeft de asperge haar weg naar Nederland gevonden. De eerste teelt vond plaats in de buurt van Bergen op Zoom, op de zandige duingebieden. In de jaren vijftig kwam de aspergecultuur volop tot leven in Zuidoost-Nederland. Dit gebied is geschikt voor de teelt door haar zandgronden. Tegenwoordig wordt de asperge in iedere provincie geteeld. Het is een op en top Hollands product.


Wij verwerken de asperges in ons steigerplankjes menu. 


 

 

 

 

Oranje tompoes met Koningsdag

 

Het is voor veel Nederlanders een traditie om op 27 april, op Koningsdag, oranje tompoezen te eten. Dit gebakje bestaat uit een laagje bladerdeeg met daaroverheen een dikke laag vanillebanketbakkersroom. Daaroverheen zit weer een laagje bladerdeeg bedekt met een laagje glazuur. Meestal is dit glazuur roze maar voor Koningsdag is deze oranje.

 

Mocht u denken dat de tompoes een Nederlandse vondst is, dan heeft u het mis. Zoals de meeste patisserie, komt de tompoes of tompouce uit Frankrijk. Daar is de benaming mille feuille. Het eerste recept zou uit de zeventiende eeuw stammen. In verschillende Europese landen is een variant op dit gebakje gemaakt.


Het lekkerst is een tompoes die krokant, niet te zoet en rijkelijk gevuld is. De hamvraag blijft: hoe eet u hem netjes op? Op de culinaire website Gastropedia legt patissier Cees Holtkamp uit hoe u dat doet.

https://youtu.be/wng_CGbhCTI

 

 

De Nieuwe Aanleg


Scheggertdijk 10

7218 NA ALMEN

0575 431296

www.nieuwe-aanleg.nl

info@nieuwe-aanleg.nl

 

Afmelden

Restaurant

Café

Feestzalen

Eten afhalen

Camperplaatsen

Kegel- bowling- en schietbanen

Catering

Passantenhaven