Webversie


  Cafe     Restaurant     Hotel      Vergaderen     Arrangementen     Contact 

We wensen iedereen een

een gezond en gelukkig  2019!

 

 

Beste gasten, 


Nog een paar dagen en 2019 staat op de kalender. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hoe gaat u 2019 beginnen? Bent u vol goede voornemens of houdt u alles bij het oude, beproefde recept?

Wij proberen u steeds te verrassen met nieuwe gerechten en kleine aanpassingen in ons bedrijf. Wat echter nooit zal veranderen is de warme en gastvrije ontvangst. De komende week en in 2019 staat onze deur weer voor u open en hopen wij u vaak te mogen begroeten.

 

Het nieuwe jaar begint overigens pas nadat we het oude jaar met veel kabaal hebben weggeschoten. Dat gebeurt in onze regio met carbid schieten. Een evenement waar veel mensen al maanden naar uit kijken. Wij wensen iedereen een fijne en veilige dag toe. Ook wij gaan naar deze traditie kijken en daarom zijn we op Oudejaarsdag gesloten. Op nieuwjaarsdag staan we vanaf 13 uur weer voor u klaar.  

 

 

 

Met vriendelijke groeten,


Rita de van der Schueren en Elisabeth Remmelink 

 

 

 

 

Lekker knallen

 

Op oudejaarsdag knallen in Hummelo de unieke carbidbussen voor de 18e keer in de Greffelinkallee!  Bij elke melkbus staat een team van twee personen. Deze teams doen met veel inzet mee aan deze unieke wedstrijd die Hummelo ieder jaar organiseert.

 

Onderdelen als het afstand-schieten, de vangballen en het vogelschieten vergen de nodige kunst en concentratie. Dit alles om zoveel mogelijk punten te halen om de felbegeerde eerste prijs, de Karperbokaal, mee naar huis te mogen nemen. 

Het openingsschot wordt om 11 uur gelost en de prijsuitreiking is rond 16.30 uur.  

 

Goede start

 

Met collega’s, vrienden of familie proosten op het nieuwe jaar?

Voor grote en kleine groepen kunt u bij ons terecht. 

 

Reserveer een tafeltje in onze Gelagkamer of wellicht één van onze Huiskamers voor een privé borrel! 

 

 

 

Monday Monday: tijd voor een lekkere schnitzel

 

Na alle feestdagen met culinaire hoogstandjes, heeft u vast wel weer trek in stevige kost. Daarom is januari onze schnitzelmaand. 

Vanaf 2 januari kunt u iedere maandag een heerlijke schnitzel met frites en gemengde groentes eten voor € 15 p.p.

 

 

 

 

We kijken uit naar de slipjacht

 

Een stukje folklore maar toch helemaal van deze tijd. Het is in ieder geval een prachtig gezicht: de jaarlijkse slipjacht van jachtvereniging Soestdijk. In vol ornaat met hun ruiteruniform in kleurrijk rood, groen en wit, rijden ze op hun paarden en vergezeld door een roedel beagles, door de Kruisbergse en Hummelse bossen.

De slipjacht, het jagen met een meute honden, is een sport en een traditie met een rijk verleden. De jachtverenigingen zijn springlevend en zowel de ruiters, paarden als honden beleven er veel plezier aan. 


Op 12 januari vindt dit spektakel weer plaats. U bent van harte welkom om te komen kijken en daarna lekker op te warmen in ons café.

 

 

 

Koning voor één dag op 6 januari

 

 

Heeft u uw kerstboom al opgeruimd? De kersttijd zit er pas echt op, als het feest van Driekoningen is geweest op 6 januari. We herdenken die dag de Bijbelse gebeurtenis dat drie wijzen uit het Oosten (Caspar, Melchior en Balthasar) een ster zagen en daarna op zoek gingen naar de koning van de Joden: Jezus Christus.

 

Het feest van Driekoningen wordt volgens de traditie gevierd met het koningsbrood of de koningentaart. Daarin wordt een bruine boon of muntstuk verstopt. Degene die dit vindt, mag een dag koning zijn oftewel de baas in huis.

 

De boon verwijst naar een Germaanse traditie. Dit volk mocht in de twaalf nachten van de nieuwjaarsfeesten geen peulvruchten eten. Bonen waren destijds hun voornaamste voedingsbron. De 'heilige boon' in de taart verwijst naar het einde van die vastenperiode.


De Gouden Karper  Dorpsstraat 9  Hummelo  0314 381214 

E-mail    Afmelden