Webversie

 

Voorjaarstocht Stepteam Doesburg: zaterdag 4 april 2020


IJsselvallei met een paar heuveltjes…


Beste stepvrienden, 


Zoals jullie van ons gewend zijn, hebben we weer een mooie voorjaarstocht van 25 en 50 km voor jullie in petto. Doken we vorig jaar wat dieper de Achterhoek in, dit jaar zoeken we het weer dicht bij huis. We willen jullie graag laten genieten van al het moois wat de directe omgeving van Doesburg te bieden heeft.

We vertrekken dit jaar weer vanuit ons vertrouwde stekkie “het Arsenaal 1309”, waar we jullie ontvangen met een kop koffie/thee met wat lekkers.

Omdat het eerste deel van de 25 en 50 km route gelijk zijn, kunnen we (hopelijk in grote caravaan) om 10.00 uur gezamenlijk vertrekken.


We steppen het eerste deel over dijkjes, langs een oude meander van de IJssel. De Martinikerk van Doesburg verdwijnt al gauw in de verte, totdat dit voormalige deel van de IJssel een grote ronde lus maakt. Plots duikt daar de skyline van Doesburg weer op… 

 Vlak voor Olburgen pakken we de veerpont over de IJssel, om in Dieren onze tocht te vervolgen. Om jullie alvast enthousiast te maken voor onze najaar tocht, duiken we hier even het bos in, met een paar klimmetjes. Niet veel later splitsen de twee groepen (25 en 50 km).

De 25 km-groep keert bij het plaatsje De Steeg weer terug richting Doesburg. Zij steppen door de Havikerwaard, een natuurgebied tussen de heuvels van de Veluwezoom en de rivier de IJssel. Deze uiterwaarden bestaan uit een gevarieerd landschap met weiden en akkers.De 50 km groep heeft dan nog een heel stuk te gaan. Na even genoten te hebben van het uitzicht bij de Posbank, verlaten zij de Veluwe bij het plaatsje Rheden, om vanaf daar de stroom van de IJssel te volgen tot aan Velp. 


Bij Velp steken we de rivier over en steppen we aan de zuidzijde weer terug richting Doesburg.

Voor beide groepen geldt natuurlijk dat er onderweg goede pauzeplekken zijn met heerlijke versnaperingen.

We verheugen ons al op jullie komst, we hebben er zin in !


 Stepteam Doesburg

 


Inschrijving kan tot 1 april.

De inschrijving kan per mail naar secretaris@stepteamdoesburg.nl

Graag het aantal personen deelnemers en de naam van de deelnemers vermelden. De kosten zijn € 10 per deelnemer.

 

Om de administratieve onrust op de dag zelf te vermijden kunnen de inschrijf- gelden alleen per bank worden voldaan.  Deze moeten voor 1 april bijgeschreven staan op de rekening van Stepteam Doesburg.

 

Rekeningnummer: NL40ASNB0948838825

Ten name van J. van Zijtveld e/o R. Engbers 

Onder vermelding van voorjaarssteptocht en je naam en afstand (25 of 50 km.)

 


 

    

 

Op zaterdag 4 april  kun jij je aanmelden bij de organisatie vanaf 9.30 uur.

De tocht start om 10:00 uur.


 

Locatie: Het Arsenaal Doesburg

Kloosterstraat 15
6981 CC Doesburg
+31(0)313-475863

info@hetarsenaal1309.nl

Je kunt het beste je auto parkeren bij de Turfhaven. Daar is het gratis parkeren en dan ben je ca 150 meter van het Arsenaal verwijderd. 

 

Meer info over parkeren:

https://www.bezoek-doesburg.nl/plan-je-bezoek/hoe-kom-ik-er/met-de-auto

 

Alle informatie kunt u ook nalezen op onze website: www.stepteamdoesburg.nl