Verslag WinterLicht Bijeenkomst Nunspeet

 

Naar aanleiding van een positieve WinterLicht informatieavond op maandag 31 oktober in de Grand Café De Buuren ontvangt u hierbij het verslag:

 

Stichting Nunspeet Uit de Kunst heeft als doel de gemeente Nunspeet flink op de kaart te zetten. Het afgelopen jaar is er al veel gebeurd: een belevingswebsite, een mooi gratis Toeristisch magazine, een nieuw VVV kantoor in Nunspeet en Elspeet, het gratis Toeristentreintje, een schitterende Uit de Kunst Fietsroute, het Kunstsnoer, kunstuitingen zoals kunstzinnig geschilderde vogelhuisjes door kinderen, een 3Dtekening op het marktplein en leuke nieuwe accenten op reeds bestaande evenementen zoals de levende standbeelden.

 

Als klap op de vuurpijl willen we aan het einde van het jaar de gemeente Nunspeet in de donkere decembermaand commercieel extra aantrekkelijk maken. We willen zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren onze gemeente in deze maand te bezoeken.

 

We gaan dit doen door bestaande activiteiten én enkele nieuwe activiteiten samen bundelen onder één noemer: WinterLicht.

 

In Elspeet zal het Winkelen in WinterLicht dit jaar extra sfeer krijgen, in Vierhouten zal er o.a. een lichtjes en muziek festijn worden georganiseerd en in Hulshorst is er een speciale lampionnenoptocht en een Christmas Fair. In Nunspeet komt er een sfeervol 'Montmartre plein'. Een plek om uit de kunst te genieten.

 

Lees verder om meer te weten te komen over de interessante mogelijkheden die dit festijn voor uw onderneming te bieden heeft.

Meedoen met WinterLicht kan op veel manieren

Sfeer, verlichting en versiering

Om het WinterLicht extra te laten fonkelen vragen we alle ondernemers mee te doen met sfeer en uitstraling. Als alle panden, pleinen en etalages sfeervol aangekleed worden met extra verlichting en een kunstzinnig tintje ontstaat er een WinterLichte sfeer die tot ver in de regio kan doorstralen en een aanzuigende werking krijgt op bezoekers van nu en de toekomst.

Versier uw pand dus met extra veel sfeerverlichting. Pak dit jaar eens goed uit. Wij nemen hier alvast het voortouw in door op het marktplein in december, januari en februari 3 megagrote verlichte herten te plaatsten.

Kunst in uw etalage?

Wilt u kunst tonen als onderdeel van een feestelijke etalage. Dat kan!

In Nunspeet staan vele kunstenaars te popelen om met hun werk in uw etalage te mogen exposeren. De inmiddels reeds 50 deelnemende winkels vormen een heuse kunstwandelroute! Van o.a.de Laan, de Dorpstraat naar de Stationslaan… Heeft u zich nog niet opgegeven, maar wilt u ook graag kunst in uw etalage? Meldt u dan aan!

Voor Elspeet wordt aansluiting gezocht bij specifieke Elspeetse kunst die beschikbaar is gesteld voor vertoning in uw etalage. Meldt u dan hier aan, als u dit nog niet heeft gedaan!

WinterLicht promotie en advertentiemogelijkheden

Nunspeet Uit de Kunst zal dit festival uitgebreid en regionaal gaan promoten. Promotie via de VVV website en Facebook, een radiospot op omroep Gelderland en als grootste inzet een speciale regionaal WinterLicht bewaarspecial die op 30 november uit komt. In deze krant wordt het volledige WinterLicht programma van de hele maand vermeld. De belangrijkste publiekstrekkers worden  extra uitgelicht. De krant wordt door Nunspeet Uit de Kunst opgemaakt. Verspreiding vindt plaats als bijlage van de Puttenaer/De Band, Het Kontakt en de Veluwenaer.

Als ondernemer kunt u uw onderneming extra onder het voetlicht brengen. Bedenk bijvoorbeeld een WinterLichte actie of aanbieding, een WinterLicht diner, een WinterLichtarrangement, een WinterLicht bloemstuk, lekkernij of kapsel…. Wij dagen u uit creatief te zijn! Pak uw kans en promoot uw actie in de WinterLicht bewaarbijlage. Tegen zeer gunstige advertentietarieven (download hier het informatieblad) kunt u mee doen middels een advertentie…

 

Het MontMartre plein

Meedoen op het MontMartre plein

Van 12 t/m 18 december zal een heus Montmartreplein ontstaan op het marktplein. Een grote tent met allerlei kraampjes, hoekjes en een podium, waar u als ondernemer uw winkel, restaurant of diensten geheel kosteloos mag presenteren.

Het Montmartreplein moet een belevingsplein worden. Bezoekers kunnen er heerlijk vertoeven en zich laten omringen door alles wat de winkelier en horeca te bieden heeft. Lekkere hapjes en drankjes, sfeervolle decoratie…. Kortom een en al gezelligheid.

 

In en rondom het Montmartreplein wordt elke dag nog iets extra’s georganiseerd. Onder meer ...

  • op dinsdagavond een VIPavond,
  • op woensdagmiddag een kindermiddag,
  • op de donderdagmorgen zal de weekmarkt (die gedeeltelijk verplaatst zal worden naar de Stationslaan) aansluiten op WinterLicht.
  • op donderdagavond een glitter, glamour, fashionavond met modeshowë
  • op vrijdag een heuse kerstmarkt rondom het plein met muzikale omlijsting,
  • op vrijdagavond een DJ-avond voor de jeugd,
  • op zaterdag een brocantemarkt met kunstexpositieverkoop en dan aan het eind van de middag een Apres Skifeestje.

 

Dit is de conceptinvulling tot nu toe. Heeft u nog een leuk idee? Aarzel niet er mee te komen, we kunnen nog alle kanten op! Op onze markt is ruimte voor veel ideeën en creativiteit!

 

Het zou super zijn als jullie als ondernemers/winkeliers mee willen doen om het Montmartreplein tot een ware beleving te maken. Serveer er bijvoorbeeld lekkere broodjes, koffie met appeltaart, gluwein, wrapjes zalm, hamburgers, wafels met ijs en kersen, flügel….. Verkoop er kerstgadgets en snuisterijen....WinterLichte geuren en kleuren...vul maar in…. Wat wilt u verkopen?

 

Meedoen op Montmartre? Laat het ons weten!

Meedoen kost niks en het is een uitgelezen kans voor u en Nunspeet om van ons WinterLicht een fonkelend festijn te maken.


Ondersteun WinterLicht: VIP kaarten

Zit u met uw onderneming bijvoorbeeld in het vastgoed of in de industrie en denkt u nu: “Wat een geweldig initiatief, dit WinterLicht”… Maar mijn onderneming kan niet deelnemen in het programma en aan een advertentie heb ik ook niet veel, maar u wilt wel ondersteunen?

U kunt ons steunen door VIPkaarten te kopen voor de VIPavond op dinsdag 13 december. Dit beloopt een supergezellige avond te worden met hapjes en drankjes en vertier.

Andere ideeën of vragen?

Wilt u meer informatie over de activiteiten die er in uw kern georganiseerd worden neem dan contact op in Vierhouten met Valerie Tiemens (info@hotelvierhouten.nl), in Elspeet met Henriekus Stip (henriekus@hoveniersbedrijfstip.nl), in Hulshorst met Wijnand Kooijmans (w.kooymans1948@gmail.com) en in Nunspeet met Andries Beelen (info@andriesbeelen.nl)

Over Nunspeet uit de kunst

Onder één paraplu en met één boodschap

Nunspeet moet “op de kaart” gezet worden. De strategie van de Stichting Nunspeet uit de kunst is erop gericht om partijen in de gemeente Nunspeet zoals culturele instellingen, bedrijven, retail en horeca zowel in Nunspeet als in de kernen Hulshorst, Elspeet en Vierhouten met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat alle activiteiten op het gebied van marketing, communicatie en promotie plaatsvinden onder één paraplu, met één heldere boodschap: Nunspeet uit de Kunst!

Nunspeet uit de kunst

Stationsplein 1

8071 CH Nunspeet

 

+31(0)341 27 47 47

 


Afmelden voor de nieuwsbrief van Nunspeet uit de kunst